00 | בית בן יאיר, חיפה

הבית 200 מ"ר

זוג צעיר עם שתי ילדות קטנות בדירת יוקרה חיפאית בכרמל
הבית בקומת הקרקע נהנה גם מכניסה אינטימית וגינה פרטית וגם מכניסה מאזור הלובי. מבנה הבית הכתיב את השימוש בחומרים הפנימיים. כמשפחה צעירה וקרייריסטית היה חשוב שהבית יהיה נח ופרקטי במהלך השבוע ולאפשר בסופי שבוע הנאה מקסימלית מאפשרויות האירוח. ועל כן, חלל הסלון המרווח עם יציאה ממנו למרפסת וגינה. המטבח עוצב בגוונים בהירים לשם התאמתו לגיאומטריה של החלל. הבית מחופה בחלקו החיצוני באבן טרוונטין וממשיך פנימה בגמר שונה בצורת ריצוף אבן טרבנטין בהירה ומבריקה אשר מעניקה עניין ואופי לחלל הפנימי.
בבית תוכננו מקומות אחסון ייעודים כגון ארון כניסה ובהמשכו ספרייה/ מחיצה דו צדדית עם תאים בנגיעות צהוב חרדל ואפור שתוכננה ליצירת אינטימיות של החלל הציבורי. כל פריטי הנגרות עוצבו בהתאמה אישית ויחודית על ידי כחלק מהקו העיצובי של הבית.

צילום l אביעד ברנס