00 | בית כתר, יסעור

הבית 190 מ"ר שטח 500 מ"ר

בית זה תוכנן בהרחבה בקיבוץ יסעור למשפחה בת 5 נפשות. זוג עם 3 ילדים צעירים. תכנון הבית נעשה בשיתוף פעולה עם משרד אדריכלים "רוזנצוויג גופר" שהיה אמון על האדריכלות. אשר אבן היסוד שלה הינו "אדריכלות ירוקה". כמו כן ,המשפחה התייעצה עם יועצת פנג שוואי אשר כיוונה אותנו בדרישותיה לעיצוב ועל סמך כך הדברים תוכננו ושולבו עם עיצוב הפנים. הבית תוכנן כמפלס אחד ומבחינה תכנונית כיוון שהמשפחה טבעונית ומבשלת בביתה לרוב היה צורך להתאים את התכנון להרגלי המשפחה. על כן עיצוב הפנים לבית נעשה בשילוב גורמים אלו. תוכננו פתחים רחבים שמכניסים אור ואוויר במראה מינימליסטי. תוכננו מקומות אחסון ייעודים שתוכננו להם פריטיי נגרות מפורטים. נעשה שימוש בחומרים בגוונים טבעיים, שולבו גווני פסטליים כתכלת וסגול לבנדר. בכניסה לבית תוכנן פטיו ירוק גדול עם צמחייה אשר מהווה כ"פנינה" בעיצוב הבית אשר בחזיתה חלון בלגי קבוע הממסגר את המבט. מתחת, ספסל עץ אלון מגוון עם מקומות אחסון בחלקו התחתון ומעל גופיי תאורה צרפתים ייחודיים עשויים זכוכית בגווני תכלת שנרכשו ביפו. לבית תוכננה גם ספרייה ייחודית על ידי בשילוב מחיצות עץ זזות.