00 | דירה בנהריה

דירת נופש בנהריה

הדירה 114 מ"ר

כך הופכים דירה בנהריה טיפוסית לדירת נופש בהשראת לופט אורבני -דירת קבלן טיפוסית המכילה 5 חדרי שינה הופכת לדירת 4 חדרים מפנקת בהשראת לופט אורבני. וזה עוד לפני שראיתם את הפנינה של הדירה שזה למעשה הנוף לים ולראש הנקרה. חוף ראש הנקרה הוא אחד המיוחדים בארצנו. פנינה של הטבע, איפה שהים מתמזג עם ההר. בין סלעים ונקיקים ייחודים. הדירה שעיצבתי שוכנת בנהריה, צפון נהריה, ופונה לכיוון צפון מערב. בבניין בן 5 קומות, מספר רחובות מהים. בדירה מתגוררים אישה ובן זוגה, בנה החייל ובתה הסטודנטית (שמגיחה). הלקוחה שלי בכירה בתחום משאבי האנוש. זכיתי ללוות אותם במסע להתאמת הדירה לצרכיהם משלב הרכישה ועד לכניסתם לביתם. התהליך נעשה בשיטה של חשיבה משותפת. עם פרטנרים נפלאים מפרגנים, קשובים. שידעו לדמיין יחד איתי ולכוון אותי לחוויה שהם היו מעוניינים לקבל בביתם ומיסוד זה של שיתוף והכוונה יצא שיתוף פעולה איכותי, מאוזן ומדויק עבורם.  החלום של הלקוחה היה דירת לופט מחוספסת. נעשה חיפוש לדיוק הרגשת ה"לופטיות" ע"י שילוב של חומרים חמימים וראשוניים כגון שיש וריצוף בטוני, חיפוי מטבח העשוי מאריח המדמה לוח טרה קוטה או חלודה. ואלו האלמנטים שהיוו את הקו המנחה לבחירת החומרים בדירה.  בתחילת התכנון, ברגע שנגלה לעיניי בביקורי בשטח בפעם הראשונה ה"קלף" של הדירה ה"סטנדרטית" הזאת – נדלקתי. החלטתי להשתמש בו לעיצוב הדירה ולמקסום הקיים. אחד השלבים החשובים התכנונים בעיצוב פנים הוא ניצול  ומקסום המצב קיים. במיוחד אם זאת נקודת נוף ייחודית ובייחוד אם זאת דירת קבלן שאין באפשרותנו לשנות חלונות/קירות חיצוניים ודברים נוספים רבים. בצורת עבודתי אני דוגלת בתכנון ראשוני של העמדת הריהוט כבסיס תכנוני לתחילת העבודה. תוך חשיבה על כיווני השראה ופלטת צבעים. במקרה הזה החלטתי להפוך את העמדת הריהוט לטובת נקודת הפתיחה המשכנעת הזאת שהיא הים והמבט עד ראש הנקרה. המטבח במקור תוכנן מטבח "ריש" סטנדרטי. ולכן את תכנון המטבח התאמתי למצב. והוא עוצב כ 2 קוים ישרים ומקבילים. הקיר אובזר במקרר ומזווה רחב, משטח שיש מרווח המכיל כיור ומספיק מקום לשאר מוצרי חשמל קטנים שנמצאים על גבי השיש. ממול מקביל לו אי רחב המאכלס את הכירים. התנור מוצנע מתחתיו ומקומות ישיבה הפונים לצפון. כי אם כבר אז להנות מכל העולמות..רצפת האי במטבח נתחמה ע"י אלמנט דקורטיבי לחיזוק  הקו התכנוני שנבחר ולתת מימד נוסף של חספוס. בהמשך ביטלנו חדר שינה אחד לטובת פינת האוכל. המשפחה אוהבת לארח והיה חשוב להם שתהיה מספיק מרווחת לכולם. קיר פינת האוכל נצבע בכחול פלדה עמוק לשם העמקת החלל, שילובו באלומיניום הקיים  ותכנון נגרות לארון שרות נסתר וספסל דקורטיבי בקיר זה בחיבור עם פלטת הצבעים של הדירה. הסלון מוקם עם הפנים לנוף שמולו ועל הקיר תלויה הטלוויזיה. הרעיון היה להסתיר מכשירים ורהיטים כמה שניתן ו"לנקות" את הקיר כדיי ליצור מרחב גדול יותר. הכנות לכך בוצעו כבר בשלב התשתיות וכך התאפשרה תליית המסך בלבד. קיר הטלוויזיה קיבל חיפוי מיוחד " מחוספס" המתחבר לצבעוניות ולחומרים  להעצמת המראה הלופטי בדירה. כחלק מביטול החדר הנוסף והפיכתו לפינת אוכל החלטנו לבטל גם את הקיר היוצר מסדרון  ועל הדרך להוסיף מקומות אחסון אשר כה חסרים היום בדירות קבלן. הרהיט תוכנן בקפידה. ערכתי כמה הדמיות סקאצ'אפ מכל הכיוונים כדי להבין את משמעותו בחלל. וכמה ניסיונות כדי להחליט מה יהיה הגוון והחומר הנכון לאלמנט המשמעותי הזה. היה חשוב לי שיראה מינימליסטי בנפחו ובמראהו אך עם ייחוד ונוכחות בחלל. הרהיט מורכב ממסגרת לבנה ובחלקים הפנימיים תאים עם דלת הזזה הפונים לכיוון פינת האוכל וניתן לאחסן שם מפות וכלים לאירוח. לכיוון הסלון יש קוביות צבעוניות שניתן לגרור אותן ועי כך לשנות את מיקומם ביחידה ובכך לשנות את עיצובה. רהיט זה עוצב על ידי במיוחד ובעל ערך מוסף לחלל מבחינה פונקציונלית ועיצובית ונתפר על ידי הנגר שלי כ"כפפה ליד". המקלחות בדירה עוצבו גם הן כהמשך לקונספט שנבחר ובשימוש חומרים אריחים דמוי בטון, עץ מעט גולמי וגוון לבן מט ניטרלי בקירות.

צילום l אורית ארנון