00 | בית אסולין – עצמון

הבית 240 מ"ר ,השטח 500 מ"ר

בית אסולין, עצמון

הבית נמצא באחד מיישובי משגב בגליל המערבי אשר נבנה כחלק משלב בנייה של הרחבה יישובית של 45 משפחות. בשלב שבו היו דגמי בתים בסיסיים ומתוכם סייעתי להם לבחור את הדגם האופטימלי לצרכיהם. לאחר הבחירה  ערכנו שינויים עיצובים ותכנוניים פנימיים רבים כדיי להתאים אותו למשפחה. תהליך שארך כשנה.        המשפחה בת שש הנפשות. זוג וארבעת ילדיהם מגילאי הגן ועד בית הספר עברו למשגב מדירה בבניין בעיר. הזוג חלם על בית בכפר עם גינה. בית  מואר, מרווח,הרמוני  מעוצב בקו מודרני  וקליל  הכולל מרחב לילדיהם ואפשרויות אירוח.  מבחינה אדריכלית הבית תוכנן בצורת חצאי מפלסים . בכניסה – החלל הציבורי משם עולים חצי קומה לחדרי הילדים ועוד חצי קומה לחדר שינה של ההורים עם פינת עבודה. דבר המאפשר פרטיות וניצול טוב של שטח המגרש ביחס לצרכיי המשפחה.  בקומת הכניסה החלל הציבורי הפונה אל הנוף וניבט מכל פינה. הסלון, מטבח ופינת האוכל פונים לכיוון דרום מערב וזוכים לשעות שמש רבות.  קומה זאת כוללת גם ממ"ד המשמש לאירוח ושרותיי אורחים. תוכננו מקומות אחסון רבים עוד בשלב התכניות המוקדמות לניצול מקסימלי ועל מנת שאף עמוד או קורת בטון ימנעו את השימוש במקומות אחסון אלו. למשל – מזווה נסתר מתחת לגרם המדרגות השני, בסלון – חלל הנישה מתחת לפינת המשפחה (הגבוהה בחצי קומה מהסלון) נוצל למטרת אחסון. (במקור היה אמור להיות  שם עמוד בטון שנושא את הקומה) נישה נוספת מימין לכניסה אשר מחופה בדלתות מראה משמשת כמקום לתליית מעילים /תיקים לבאים. המטבח מתוכנן בצורת "רש" כאשר אי רחב ידיים מקביל למשטח העבודה. האי מכיל מקומות ישיבה רבים משניי צדדיו. את קיר החלון השארנו חשוף ללא המשכיות של הארונות ליצירת מרחב והחדרת החוץ פנימה. קומת החדרים הכוללת פינת משפחה הצופה לחלון יפה.  בצורה זו הילדים יכולים לשחק במחשב בקשר עין ההורים והפוך לשימוש ההורים עם קשר עין לילדים. שולחן העבודה תוכנן כמשטח מרחף מחוזק לקיר בצדדיו וללא רגליים היוצר מראה קליל ומרווח אל מול החלון. הבית עוצב בקווים נקיים בשילוב חומרים בגוונים טבעיים כגון ריצוף פנים וחוץ בגווני אבן בהירה טבעית שמשתלבת עם הנוף הגלילי. ומורכב משילוב חומרים טבעיים ומודרניים בו זמנית. ריצופי הפנים וריצוף האבן הטבעית בחוץ ומדרגות מעץ אלון ומולם מעקה זכוכית עם נירוסטה, מטבח עם חזיתות זכוכית , חיפוי זכוכית וחומרים קרים. החיבור (המתוכנן  בקפידה)  בין בחירות  החומרים המרכיבים את הבית  שהוא בעייני רצון מצד אחד להשתלב עם הסביבה הקיימת  (הכפרית) שהמשפחה הצטרפה אליה..ומצד שני הרצון בעיצוב מודרני מעודכן. הביא את הבית לקביעת סגנון ייחודי לו היוצר שפה אחידה והרמונית. המשתלבת עם סביבתו ועם יושביי הבית.  בית המפריח את הסטיגמות על "קר וחם" ויוצר חיבור אופטימלי לסגנונות ולמשפחה

צילום l שי אפשטיין