00 | בית מילברג – עדי

הבית 230 מ"ר שטח 500 מ"ר

מדובר בהרחבת בנייה בשכונה במצפה עדי שכבר עצבתי מספר בתים. את דגם הבית הספציפי הזה קבלנו מהאדריכלים כבסיס ועליו בצעתי שינויים בתכנון הפנימי עם אילוץ שלא ניתן לשנות שינויים מהותיים בחזיתות.        לוח ההשראה לא נבנה מראש אלא הוחלט שתוך כדיי התהליך וההיכרות עם העדפות המשפחה יוחלט עליו. וכך תוך דיונים ארוכים ביני לבין המשפחה לגביי העדפותיהם והחלפת תמונות השראה תוך שנעזרנו רבות בפינטרסט התגבש אופיו של הבית.

מבחינת תכנון פנימי: בטלתי את שרותי האורחים שהיו מתוכנים ממש בכניסה משמאל. ומיקמתי אותם מתחת לגרם המדרגות העולה. דבר אשר "פתח" את החלל ואיפשר הזדמנויות .הרווחנו ארון כניסה/ שרות רחב ידיים המספק מרחב חלל ואחסון. הושם דגש על תכנון פתחי החלונות בחלל הציבורי ונתנו פתרונות בבניה ליצירת חלונות במראה נקי ומינמליסטי ללא ארגזי תריס, מסילות וחלוקות מיותרות וזאת כדי להנות מהחלון עצמו ללא הפרעות. המטבח – תוכנן כאופן ספייס עם הסלון למראה פתוח ומזמין. בקיר ללא החלונות מקסמנו את מקומות האחסון ותוכנן שיכיל את רוב הפונקציות. המקרר, תנור, מיקרוגל  כיור ומדיח. ומולו אי רחב ידיים בו ממוקמים הכיירים החשמליות ומכיל מקומות ישיבה ואחסון. החומר שנבחר לביצוע חזיתות הקיר הגבוה במטבח הוא "שלייפ לק" בצבע לבן מט והאי בוצע מעץ אלון טבעי המאזן המכניס חום לחלל.  בקומת חדרי השינה, חדר ההורים התהפך. החדר היה גדול וללא חלוקות ורציתי ליצור תחושת אינטימיות וחמימות. על כן יצרתי קיר מרכזי נמוך  שחילק את החלל. לכיוון חדר השינה היווה את גב המיטה ולכיוון חלל ההלבשה נוצל לטובת ארונות אחסון ומגירות. עיצוב הבית ארך לא מעט זמן העבודה מול לקוחות צעירים זוג עם 2 תאומות בנות 4. עובדי הייטק אשר בתחילת דרכם. רצינו חלל צעיר חדשני ומעודכן. (זוג צעיר אמרנו?!) מונוכרומטי מצד אחד ומצד שני שלא יהיה טרנדי מדי ושלא יהיה קר מדי. על הגבול הדק בין הדברים.. וכך נבחרה פלטת צבעים נעימה שכוללת לבן, שחור, עץ אלון טבעי, אפור לגווניהם וגווני משנה ירוקים ופסטלים.  באביזרים המתחלפים וכך נולד בסופו של דבר בית שדומה רק לעצמו. עם הייחוד שלו והחן שלו שיהווה בסיס לעוד שנים רבות למשפחה שצומחת. להנות ממנו להוסיף או להחליף דברים. ולצמוח יחד איתו.

צילום l אלי גרוס